V prostředí starého statku z části upraveného na zpracovnu ovoce (moštárnu, sušárnu) a pěstitelskou pálenici i přilehlých ekologických sadech a pastvinách Vám rádi představíme a ( v případě menších návštěvníků hravou formou) přiblížíme život na farmě. Prohlídku v "terénu" rádi doplňujeme besedou a posezením nad pracovními listy v krytých prostorách statku (pergola ve dvoře statku či učebna s dataprojektorem).
V závislosti na ročním období Vám rádi přiblížime práce na farmě - venku (péče o sady (hnojení, stříhání, ochrana před škůdci, sklizeň), pastviny a louky (spásání, seč, výroba sena/ senáže), bylinnou zahrádku (pletí, sklizeň), a hospodářská zvířata (krávy, ovce, drůbež - krmení, přehánění na pastviny, mazlení :-)) i vevnitř (zpracování úrody - moštování ve dvoře statku pomocí ručního lisu či ukázka moštovací linky v provozovně podniku, příprava ovoce na sušení, vaření džemů či povidel, výroba bylinných sirupů). Zamyslíme se nad proměnami farmy v průběhu roku, přirozenými obyvateli farmy (volně rostoucí rostliny, drobní živočichové a hmyz) a přínosu tohoto společenství nejen pro místní krajinu.
Samostatnou oblast tvoří exkurze v naší pálenici a kvasírně s výkladem. Přiblížíme vám proces přípravy ovocné pálenky - od utržení ovoce až po jeho "zkapalnění".
Standardní časový rozsah jedné exkurze je 90 minut (2 x 45 minut), ideální velikost skupinky je do 20 osob. V případě zájmu rádi přizpůsobíme obsah i časovou dotaci exkurze Vašim představám.
Více informací ohledně rezervace termínu či ceně za exkurzi řešíme individuálně na tel. 737 624 046 či e-mailu: jindrichcejka@seznam.cz (Jana Čejková).